Studiecentrum in coronatijd (update 19 januari 2022)

Studiecentrum in coronatijd (update 19 januari 2022)

Sinds de versoepelingen van vrijdag 14 januari zijn de mogelijkheden om de CHE te bezoeken verruimd. Studeren in het Studiecentrum kon en kan volop. Er zijn voldoende plekken om rustig te kunnen werken. Natuurlijk is het ook mogelijk om boeken te lenen etc. In de ruimte zijn de regels met betrekking tot afstand houden en gebruik van mondkapjes van toepassing.

Verder hebben we een collectie (ook Nederlandstalige) e-books. Zeer handig juist in deze tijd waarin we thuiswerken en studeren. Ook veel verplicht voorgeschreven boeken zijn inmiddels als e-book aanwezig. Bij fysieke boeken waarvan ook een e-book beschikbaar is staat dit in de catalogus vermeld. Deze kun je vervolgens via een link gelijk opzoeken. Daarnaast zijn er drie uitgevers-platforms waar de e-books rechtstreeks worden aangeboden (EBSCO, BOOMportaal en Pearson). Meer informatie daarover op de ebook-pagina van het Studiecentrum.

Onmisbaar zijn daarnaast de vele databanken die toegang bieden tot vele duizenden artikelen uit wetenschappelijke en vaktijdschriften voor alle opleidingen. 

Met behulp van de zoekmachine CHE Search zoek je gelijktijdig in alle bronnen naar de boeken en artikelen die voor jouw onderzoek relevant zijn.

Meer informatie op deze website.