Studiecentrum

Informatievaardigheden

Zoeken naar bronnen en literatuur

Informatie is overal beschikbaar, misschien zie je zelfs door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke informatie betrouwbaar is. Je kunt op verschillende manieren kennis opdoen in het slim zoeken en beoordelen van informatie ofwel het ontwikkelen van je informatievaardigheden. Het Studiecentrum verzorgt in samenwerking met diverse opleidingen instructies ‘Informatievaardigheden’. Informeer hier desgewenst naar bij je opleiding of bij het Studiecentrum. Daarnaast is het mogelijk om bij het Studiecentrum een afspraak te maken voor persoonlijke instructie. Een informatiespecialist helpt je dan bij het wegwijs raken in de vele bronnen en databanken en bij het zoeken en selecteren van literatuur.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met het Studiecentrum via studiecentrum@che.nl.

Brochure Zoeken & Vinden

De brochure Zoeken & Vinden helpt je om wegwijs te raken in informatie en databanken voor studie en onderzoek. Deze brochure wordt jaarlijks uitgegeven door het Studiecentrum.

Instructievideo’s

Het Studiecentrum biedt video’s aan waarin wordt uitgelegd hoe je het zoeken naar bronnen kan aanpakken en hoe je het beste kan gaan zoeken in databanken. Deze zijn te vinden op het YouTube kanaal van het Studiecentrum of via bovenstaande link.