Studiecentrum

Afstudeerproduct En Auteursrecht

Afstudeerproduct en auteursrecht

Wanneer je ervoor kiest om je afstudeerproduct te publiceren is het belangrijk dat deze voldoet aan de regels van het auteursrecht. Wat betekent dat het geen informatie van anderen bevat die je niet vrij mag gebruiken. Waar moet je op letten om te zorgen dat je afstudeerproduct hieraan voldoet?

  • In je afstudeerproduct zal je vanzelfsprekend veel informatie gebruiken uit andere bronnen. Dit mag als je maar correct verwijst naar deze bronnen. Binnen de CHE gebruiken we hiervoor de APA-richtlijnen. Zorg er daarom voor dat je overal waar nodig volgens deze richtlijn verwijst. Meer informatie daarover kun je hier vinden.
  • Afbeeldingen die je via Google of elders op het internet vindt mag je meestal niet vrij gebruiken. Verwijder deze afbeeldingen uit je afstudeerproduct of gebruik afbeeldingen die je wel vrij mag gebruiken. Er zijn veel websites die rechtenvrije foto’s aanbieden zoals Pixabay en Pexels.

Wanneer je afstudeerproduct wordt gepubliceerd op de HBO Kennisbank wordt het daarmee openbaar. In het inleverformulier vind je verschillende criteria waaraan je afstudeerproduct daarom moet voldoen. Zoals de regels van het auteursrecht en het weglaten van gevoelige informatie.

Op deze pagina kun je daarover meer lezen. Voor vragen kun je contact opnemen met het Studiecentrum via hbokennisbank@che.nl.

GA NAAR

  • AFSTUDEERPRODUCT EN AUTEURSRECHT
  • AFSTUDERPRODUCT EN GEVOELIGE INFORMATIE

TERUG NAAR BOVEN