Studiecentrum

Onderzoek

Onderzoek en publiceren

Het Studiecentrum biedt op verschillende manieren ondersteuning bij het doen van onderzoek binnen de hogeschool (zowel vanuit de lectoraten als door docent-onderzoekers). Zo adviseert het Studiecentrum over auteursrecht en onderzoek. Hierover is een aparte informatiepagina op deze website ingericht. Een andere belangrijke taak van het Studiecentrum is het duurzaam opslaan en bewaren van publicaties van onderzoekers aan de hogeschool. Dit wordt gedaan door publicaties op te slaan in de repository Sharekit. Waar mogelijk worden publicaties daarmee ook zichtbaar op de website van de hogeschool en de HBO Kennisbank waardoor het bereik ervan verder wordt vergroot.

Om dit als Studiecentrum te kunnen faciliteren is het belangrijk dat onderzoekers hun publicaties aanleveren bij het Studiecentrum. Het regelen van toestemming voor overname van de uitgevers, het invoeren en voorzien van de juiste gegevens in de repository wordt vervolgens allemaal door het Studiecentrum gedaan. Publicaties kunnen worden opgestuurd naar publicaties@che.nl. Ook voor vragen rondom deze dienst kan het Studiecentrum via dit adres bereikt worden.

Er zijn verschillende documenten opgesteld waarin meer informatie hierover te vinden is. Deze zijn hieronder te downloaden: